Munkám

Miklós Zoltán

2020-ban, az RMDSZ háromszéki szervezetének jelöltjeként szereztem képviselői mandátumot a bukaresti parlamentben. Parlamenti képviselőként szolgálatra jelentkeztem, így az erdélyi magyarok érdekeinek képviselete mellett feladatomnak tartom megvédeni közösségünket, fejleszteni önkormányzatainkat és a gazdaságot, illetve támogatni a családokat.

Azokon a területeken tudok hasznos tagja lenni az RMDSZ parlamenti csapatának, ahol szakmai tapasztalatom van, ezért elsősorban gazdasági területen tevékenykedek. A bukaresti képviselőház Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának, illetve a Vállalkozásügyi és Turizmusért felelős Bizottságának vagyok tagja.

Mindkét szakbizottságban olyan pénzügyi, költségvetési, gazdasági törvénykezések és szabályozások kidolgozásával foglalkozom, amelyek hozzájárulhatnak a közösségünk fejlődéséhez. Parlamenti képviselőként a kiszámítható vállalkozói környezet megteremtése, az önkormányzatok megerősítése, az ipari parkok fejlesztése, a családok támogatása és a civil szervezetek finanszírozása tekintetében vannak kezdeményezéseim.