Magamról

Miklós Zoltán

Miklós Zoltán vagyok, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője. 1975. augusztus 16-án születtem Sepsiszentgyörgyön. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Szülővárosom rangos iskolájában, a Székely Mikó Kollégiumban érettségiztem, majd közgazdász diplomát szereztem a Transilvania Egyetemen és mesteri diplomát a Lucian Blaga Egyetemen.

Szakmai pályámat 1998-ban a Kovászna megyei Pénzügyi Hivatalban kezdtem el, majd 1999-2018 között bankszakmában, a CEC Bank sepsiszentgyörgyi kirendeltségében dolgoztam. 2018-tól 2020-ig a szépmezői Ipari Park igazgatója voltam, ez idő alatt sikerült benépesíteni az irodaépület helyiségeit és jelentősen megnövelni a betelepedő cégek számát.

A közélettel való szorosabb kapcsolatom 2008-ban kezdődött, amikor sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselőnek választottak az RMDSZ színeiben. 2018 novemberéig voltam a háromszéki megyeszékhely képviselő testületének tagja, ahol a Gazdasági bizottságban és az Ifjúsági és Sportbizottságban tevékenykedtem.

2012 és 2018 között között az RMDSZ sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakcióvezetője voltam. Az önkormányzat megbízásából önkormányzati tulajdonú vállalatok közgyűlésének, valamint tanügyi intézmények vezetőtanácsának voltam tagja. Alapító tagja vagyok a Pro Régió Siculorum Egyesületnek és a Könczey László Egyesületnek is.

Ugyanakkor a Sepsi-Sic sportegyesület vezetőtanácsának elnöke is voltam, az egyesület 2012-es megalakulásától kezdve 2020-ig, parlamenti képviselővé választásomig. Ez idő alatt a hazai női kosárlabdamezőny legsikeresebb csapatává váltunk, négy más sportágban is szakosztályokat hoztunk létre, kiemelten foglalkoztunk a helyi tehetségek felkarolásával és az utánpótlás nevelésével is.

Miklós Zoltán

Szabadidőmet igyekszem a családra és a közös programokra fordítani. Nagy kedvenc a társasjáték, amelyből egy egész szekrénnyit halmoztunk fel. Hobbijaim a zene és a foci. Gyerekként 4 évet zongoráztam majd fiatalként dobolni kezdtem. Az 1990-es években helyi zenekarokban doboltam, a legnagyobb sikereket ezek közül a Horizont együttessel értük el.

Mai napig imádom az igényes rockzenét. Kedvenc zenekaraim koncertjeire akár külföldre is hajlandó vagyok elutazni. Szeretem a focit is, évekig voltam kapus a sepsiszentgyörgyi minifoci-bajnokságban, szurkolóként és sportmenedzserként rendszeresen eljártam mérkőzésekre, helyi sporteseményekre. Újabban a feleségem szorgalmazására amatőr néptánccsoportba járunk.