Am oferit informații utile antreprenorilor, despre sistemul de garanție-returnare

| de Miklós Zoltán | în categoria Știri, noutăți

În cadrul dezbaterii organizate ieri, am oferit informații utile antreprenorilor despre sistemul de garanție-returnare recent introdus. Scopul nostru este de a conștientiza in cadrul cumpărătorilor și distribuitorilor de băuturi îmbuteliate importanța returnării ambalajului. Începând cu luna noiembrie, cumpărătorilor li se vor rambursa 50 bani, atunci când vor returna ambalaje din sticlă, plastic sau metal în orice magazin.

foto_Kocsis_B_Janos-vallalkozoi_forum-07906

Foarte important: firmele care produc și vând băuturi îmbuteliate sunt obligate să se înregistreze pe RetuRO până la 28 februarie! Registrarea este obligatorie pentru toți, în caz contrar firmele riscând o amendă între 20 și 40 de mii de lei. De asemenea, cei neînregistrați vor fi in imposibilitatea de a comercializa băuturi îmbuteliate.

foto_Kocsis_B_Janos-vallalkozoi_forum-07911

În cadrul forumului organizat de UDMR Covasna, am dezbătut problema alături de dl. Tánczos Barna - Ministrul Mediului și dl. Ráduly Róbert, consilier ministerial.

Vom continua să organizăm asemenea evenimente de informare și de consultare cu mediul antreprenorial și în perioada următoare.